Werken én zorgen is al lang geen privékwestie meer. Elke zorgorganisatie heeft ermee te maken. Zo combineert 1 op de 4 medewerkers in de zorg- en welzijnssector in Nederland het werk met mantelzorg. Meer dan 40 % van de medewerkers ervaart overbelasting. Dit leidt tot hoge verzuimkosten, slechtere prestaties van medewerkers en lagere resultaten van de organisatie.

Hier lees je hoe je kunt werken aan een solide werk- en zorgbalans voor al je medewerkers. We laten je zien wat een mantelzorgvriendelijke organisatie je oplevert door kosten inzichtelijk te maken. Je vindt op deze website ook een stappenplan naar een mantelzorgvriendelijke organisatie. We geven je advies over het ondersteunen van mantelzorgers en leidinggevenden. En we informeren je over welke wetten en regels je kunt inzetten voor medewerkers. En we helpen je met het borgen van mantelzorg in je organisatie. Zo blijven bijna alle medewerkers ook op langere termijn gezond én duurzaam inzetbaar.

Deze website is gebouwd in opdracht van 4 regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn te weten: WGV zorg en welzijn, Transvorm, ZorgpleinNoord en Flever. Samen met nog 10 regionale werkgeversorganisaties vormen zij Regioplus.
De content is ontwikkeld door adviesbureau Jong en Veer met een bijdrage van Peggy Voets van PV-HR advies.

Heb je een vraag of opmerking over deze website? Stuur dan een mail naar info@wgvzorgenwelzijn.nl.